Recepten

Manic Mango Soep met kokosgarnalen

It’s just another Manic Mango…oohooh…

Manic Mango Soup - Soepiemonster

Het zoet van twee grote, rijpe mango’s, de bite van een rode chilipeper en een krokante kokosgarnaal met het zoutje van sojasaus : deze combinatie moet wel in de smaak vallen!

Ingrediënten (voor 4 kommen soep)

Soep

  • 2 grote, rijpe mango’s
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • rijstolie
  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder
  • 2 eetlepels crème fraîche

Topping

  • 12 middelgrote garnalen
  • 2 theelepels mierikswortelpasta (potje, Kuhne)
  • flinke scheut Japanse sojasaus
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • rijstolie
  • geroosterde sesamzaadjes
  • rode chilipeper
  • zwarte peperkorrels

 

Bereiding

Mangosoep - SoepiemonsterSchil de Manic Mango’s en snijd in blokjes. Schil en snipper de rode ui en de knoflook. Snijd de rode peper in dunne ringen. Verwijder de zaadlijst als je niet van pittig houdt.

Verhit een flinke scheut rijstolie in een soeppan. Fruit de ui, knoflook en peper op laag vuur. Voeg de mangoblokjes toe. Voeg twee grote glazen water toe en breng aan de kook.

Voeg een schep groentebouillonpoeder toe aan de soep en roer goed door. Voeg twee eetlepels crème fraîche toe. Pureer tot een gladde soep met de staafmixer. Eventueel kun je nog wat versgemalen zout en peper toevoegen.

Zet de basis voor de soep opzij (let op dat je ‘m niet koud laat worden!). Het is tijd om aan de slag te gaan met de Kikkoman-kokosgarnalen!

Verhit een scheut rijstolie in de koekenpan. Zet de pan op laag vuur en fruit een eetlepel mierikswortelpasta. Doe de garnalen in de pan en zet het vuur hoger. Giet een flinke scheut sojasaus over de garnalen. Voeg de geraspte kokos toe. Beweeg de pan, zodat de mierikswortel, sojasaus en kokos goed over de garnalen verdeeld raken. Zo krijgen ze een krokant kokoskorstje!

Verdeel de mangosoep over vier kommen. Decoreer iedere kom met drie garnalen, een dungesneden reepje peper, geroosterde sesamzaadjes, zwarte peperkorrels en enkele druppels soja om het af te maken!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *