Wittebieten-amandelsoep

Het is nieuwjaarsdag, dus heb je een kater.

Waar of niet? Als ik op nieuwjaarsdag tegen het einde van de middag mijn nest uitrol, voel ik de bubbels van de champagne nog altijd door mijn hersenpan suizen.

Er is dan natuurlijk maar een manier om je weer wat beter te gaan voelen: een massive breakfast! Daarom heb ik speciaal voor de gelegenheid het ideale katerontbijt, de klassieke English breakfast, omgetoverd tot een soep.

Soepiemonster presenteert: de Happy Hangover English Breakfast Soup! Mét witte bonen, zoete cherrytomaatjes, een lekker eitje, rozemarijnchampignons én natuurlijk crispy bacon. En het mooiste van alles, deze soep heb je in een handomdraai in elkaar geflanst. Zelfs met een kater.

Ingrediënten

Happy hangover Soepiemonster
  • 2 blikken/potten witte bonen

  • 1 rode ui

  • 1 teen knoflook

  • 1 blokje (groente)bouillon

  • 2 trosjes cherrytomaten; laat aan de takjes

  • een handje champignons

  • 4 plakjes bacon

  • 2 eieren

  • 1 takje rozemarijn

  • olijfolie

  • peper en zout

Mogelijke bereiding (of hoe ik dat deed)

K

Kook de twee eieren. Vergeet niet die twee goed te laten schrikken, zodat je ze lekker snel kan pellen!

Verwarm de oven voor op 170 graden. Maak een handjevol champignons schoon en snijd in vieren. Leg de cherrytomaten aan tak in de ovenschaal, daarnaast de champignons. Hak de rozemarijn fijn en strooi dit over de champignons. Besprenkel tomaatjes en champignons met olijfolie. Zet in de oven totdat de tomaten bijna barsten.

Pel en snipper de ui en de teen knoflook. Verwarm olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook. Voeg de inhoud van de twee blikken bonen toe aan de pan. Voeg een bouillonblokje toe en een halve liter water. Laat zachtjes koken.

Snijd de bacon in de lengte doormidden, zodat je twee smalle reepjes krijgt. Grill de bacon. Ik heb het mezelf gemakkelijk gemaakt: ik heb de baconreepjes in m’n tosti-ijzer gelegd, zodat er een soort supercrispy baconchips ontstaan. Laat uitlekken op een keukenpapiertje.

Pak je onmisbare tool, de staafmixer, en pureer de bonensoep tot een gladde, romige substantie. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de gekookte eieren in vieren.

Schep de soep in een bord. Leg een trosje tomaten in een bord, daarnaast de rozemarijn-champignons. Leg twee kwarten ei erbij en maak af met twee crispy baconreepjes. Nog een beetje versgemalen zwarte peper eroverheen en smullen maar!